Een verstandige investering

Deze woning is Energieneutraal en gasloos. Uiteraard heeft dit een effect op je energierekening. Ook heb je geen zorgen over toekomstige investeringen wegens verduurzamingseisen. Wij bouwen...

Lees meer icoon Lees meer

Wat zit er in mijn huis

Eigenlijk springt wat er ónder je huis zit bij De Admiraal het meeste in het oog: eigen grond! Voor Amsterdam is dit zeldzaam. Op meerdere gebieden is het hebben van eigen grond een extreem voordeel. Zo heb je op maandlastgebied...

Lees meer icoon Lees meer

Duurzaamheidshypotheek

Rentekorting, lagere maandlasten, een hogere leencapaciteit, lage advieskosten en betere hypotheekvoorwaarden. Een Duurzaamheidshypotheek doet het allemaal. Kopers...

Lees meer icoon Lees meer
De gegevens die jij hieronder invoert worden niet opgeslagen. Je wordt dus niet benaderd. Dit is een veilige calculator.

Wat wordt mijn maandlast?

€0,- Bruto

Wat kan ik lenen?

Bekijk leencapaciteit

Lagere woonlasten

Buitensporig stijgende energierekeningen? Extra belastingen op gas? Jij hebt daar geen...

Lees meer icoonLees meer

Hypo-Weetjes

Lees meer icoonStarters
  • Huis kopen zonder eigen geld? Nieuwbouw!
  • Een hypotheek is een spaarrekening
Lees meer

Lees meer icoonDoorstromers
  • Je hebt een huis te verkopen? Mooi!
  • Dubbele maandlasten? Dat hóeft niet
Lees meer

Lees meer icoonEen huis kopen op latere leeftijd
  • De hamvraag: huren of kopen?
  • Een aflossingsvrije hypotheek mag nog altijd
Lees meer

Wat zit er in mijn huis?

Eigen grond

Eigenlijk springt wat er ónder je huis zit bij De Admiraal het meeste in het oog: eigen grond! Voor Amsterdam is dit zeldzaam. Op meerdere gebieden is het hebben van eigen grond een extreem voordeel. Zo heb je op maandlastgebied normaliter te maken met je hypotheeklast én een (continu stijgende) erfpacht die begint bij ca. 2,4%. Vergelijk dit met een vaste hypotheekrente van bijvoorbeeld 10 jaar 1,45% (basisrente Duurzaamheidshypotheek) en je begrijpt wat dit met je woonlast én de toekomstige waardeontwikkeling van je huis doet. Je bent eigenaar!

Uitrusting

Je hebt verder een volledig afgewerkte mooie badkamer en een schitterende Poggenpohl keuken. Ook heb je geavanceerde Smarthometechnologie door onze VORMotica. Wonen zal goedkoper, leuke en gemakkelijker worden.

Uiteraard is zowel het gebouw als je huis voorzien van een compleet arsenaal aan energiebesparende voorzieningen. Een deel van die energiebesparende voorzieningen (o.a. de warmtepomp en de zonnepanelen) kun je kopen of huren. Kopen is vaak de aantrekkelijkste optie. Omdat dit niet in iedere situatie zo is (dit heeft onder andere te maken met je financiële situatie) is dit een keuze-optie. Wat in jouw geval het slimste is? De Hypotheekspecialisten van VORM Sales & Finance nemen het graag met je door!

Extra’s en upgrades

In je huis kun je veel aanpassen. Ander sanitair? Andere tegels? Je keuken veranderen of uitbreiden? Een heerlijke Regendouche? Zeg maar hoe je het wilt! Onze Kopersadviseurs kijken samen met jou hoe je ideale huis eruit kan komen te zien. Dat is het mooie van een nieuwbouwhuis: het is helemaal JIJ! In een bestaand huis (tweedehands) zijn altijd keuzes gemaakt die je zélf net iets anders had gedaan.

Tunkey

In samenwerking met onze partners van DOEN kun je je huis compleet Turnkey op laten leveren.

Een veilige calculator

Vindt jij dat nou ook zo irritant? Je zoekt op het internet naar een jurkje, schoenen of een auto. De eerstkomende 6 maanden, wat je ook doet met je laptop, Ipad of mobiel, je wordt overspoeld met jurkjes, schoenen en auto’s. Dat heet targetten. Jouw gegevens worden opgeslagen en je wordt op de korrel genomen. Wij vinden dat bijzonder irritant en doen het jou dus niet aan. Onze calculators voor maandlasten en leencapaciteit slaan niets op. Wij hebben dus niet eens de mogelijkheid om jou te targetten. Verken, vergelijk en bereken dus rustig en veilig.

Bruto maandlast

In de berekening worden 10-jaars rentes gebruikt bij een 30-jarige looptijd van een hypotheek. In de berekening zit ook de aflossing die jij móet doen om een hypotheek te kunnen krijgen. Uiteraard is de maandlast indicatief en kun je er geen rechten aan ontlenen. Als je een kortere rentevaste periode kiest (dit soort keuzes overleg je uiteraard met je Hypotheekspecialist) worden je maandlasten lager, maar neemt je risico toe. Je kunt ervoor kiezen méér af te lossen, sneller af te lossen, noem maar op. Al deze hypotheekkeuzes beïnvloeden je hypotheek, je maandlast en je eindresultaat.

Het uitgangspunt van de berekening is dus niet de allerlaagste maandlast, die krijg je veelal door de hypotheekrente niet of slechts voor 1 jaar vast te zetten. Wij tonen je de bruto-maandlast. Of je rente-aftrek hebt en hoe hoog die aftrek dan is, bespreek je met je Hypotheekspecialist. De rente-aftrek komt voort uit jouw persoonlijke financiële situatie en die is voor iedereen anders.

Wat kan ik lenen?

Jouw maximale leencapaciteit hangt af van een groot aantal factoren. In onze calculator hebben wij een paar van die factoren ‘vastgezet’. De uitslag die je krijgt geeft een zeer goede indicatie, maar het is en blijft een indicatie. Je kunt er dus geen rechten aan ontlenen. Een hogere of lagere hypotheekrente zal bijvoorbeeld iets doen met je leencapaciteit. Heb je leningen, een private lease, of een studieschuld? Dan zul je minder kunnen lenen. Je uiteindelijke en definitieve maximale leencapaciteit bepaal je samen met je Hypotheekspecialist.

V.O.N. Prijs

Vul hier de vrij-op-naam-prijs in van de woning(en) die je op het oog hebt. Weet je nu al dat je allerlei extra’s en upgrades in je huis wilt en heb je hiervoor en bedrag van bijvoorbeeld € 30.000,- in gedachte? Verhoog dan de vrij-op-naam prijs van de woning met dit bedrag en je krijgt een maandlastenindicatie inclusief die extra’s en upgrades

Eigen inbreng

De inbreng van spaargeld en/of je overwaarde (het één, het ander of een combinatie van die twee) zorgt ervoor dat je hypotheek lager wordt. De hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning hebben een relatie met elkaar. Hoe lager je hypotheek ten opzichte van je woning, hoe lager je rente. Uiteraard betekent een lagere hypotheek sowieso al een lagere maandlast. Gebruik in de calculator dus het spaargeld dat jij in zou kunnen zetten bij de aankoop van je nieuwe woning. Uiteraard is € 0,- ook mogelijk als invoer. Een nieuwbouwwoning kun je namelijk kopen zonder inbreng eigen geld.

En je overwaarde? Als je een huis te verkopen hebt, weet je vaak wel waarvoor de huizen bij jou in de straat verkocht worden. Kijk dan naar de hoogte van je hypotheek. Het verschil daartussen - als dat positief is uiteraard – heet overwaarde. Heb jij een hypotheek met een spaarelement, zoals een Bankspaar- Spaar- of Beleggingshypotheek? Tel dan ook nog de waarde van je ‘spaarpot’ binnen je hypotheek op bij je overwaarde. Wil je naast je overwaarde ook nog spaargeld inbrengen? Dan tel je ook dat er nog bij op in de calculator.